Yleisön edustajiksi lähes 550 hakijaa

Yleisön edustajiksi lähes 550 hakijaa

Julkisen sanan neuvoston yleisöjänenyyttä haki 537 henkilöä. JSN:n johto ja neuvoston toimiston edustajat haastattelevat hakijoista kymmenkunta viikoilla 48 ja 49. Kaksi varsinaista yleisön edustajaa ja heidän varajäsenensä kaudelle 2014-16 valitaan neuvoston kokouksessa 17.12.2013.

JSN:ssa on puheenjohtajan lisäksi 5 yleisön ja 8 median edustajaa. Median edustajat valitsee neuvoston kannatusyhdistys. Nyt haettavina oli 2 yleisön edustajan ja heidän henkilökohtaisten varajäsentensä paikat. Hakemuksia lähetettiin eri puolilta Suomea. Hakijoista nuorimmat olivat 19-vuotiaita ja vanhimmat eläkeikäisiä. Heidän ammatillinen ja koulutustaustansa ulottui tehtaan työntekijöistä tohtoreihin.

Neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen on tyytyväinen hakemusten monipuolisuuteen ja korkeaan tasoon.

”Hakijoiden määrä, laatu ja hakemuksissa esitetyt perusteet ovat vahva näyttö siitä, että yleisö luottaa Julkisen sanan neuvostoon”, Uimonen sanoo.

”Suomen itsesääntelyjärjestelmä on myös saanut osakseen kansainvälistä arvostusta parin viime vuoden aikana. Tämä johtuu selvityksistä ja arvioista, joita on tehty Britannian lehdistöä valvovan neuvoston, PCC:n, kriisin vuoksi”, Uimonen arvioi.

 

 

Kirjoittaja