Virheen korjauksesta neljä langettavaa

Virheen korjauksesta neljä langettavaa

JSN ratkaisi elokuun kokouksessaan seitsemän kantelua, joista viisi päätyi langettavaan ja kaksi vapauttavaan päätökseen. Yleisradion langettavat menivät MOT:lle ja Yle Uutisille. Kyse oli virheen korjauksesta. Muut virheen korjauksesta tulleet langettavat neuvosto antoi Ilkalle ja Voimalle. MTV sai langettavan Journalistin ohjeiden ihmisarvokohdan rikkomisesta.

Ylen virheet liittyivät MOT:n lähdesuojaohjelmaan ja Yle Uutisten Kollaja-uutisointiin. Ilkka ja Voima korjasivat virheet painetussa lehdessä, mutta ne laiminlöivät verkkokorjaukset. Voimalla oli lisäksi sähköpostiongelmia. MTV:n langettava tuli kansanryhmän leimaamisesta ohjelmaesittelyssä.

Lapin Kansa ja Kritiikin Uutiset ansaitsivat vapauttavat päätökset. Lapin Kansa teki laajahkon, kuvallisen jutun junan ruhjomista poroista. Kritiikin Uutiset julkaisi teatterikritiikin kritiikin ja julkaisi vastauksen siihen verkkosivuillaan.

Lisäksi neuvosto hylkäsi Miesten tasa-arvo ry:n tekemän muutoksenhakupyynnön kesäkuisesta päätöksestä. Neuvosto katsoi, että sen tekemä päätös ei sisältänyt virhettä.

http://www.jsn.fi/paatokset/5752-yle-15/

JSN kokoontui kesäkokoukseensa tällä kertaa Lappeenrannassa. Etelä-Saimaan 130-vuotisjuhlan jälkitunnelmissa pidetty Mediailta kokosi kahdeksisenkymmentä eteläkarjalaista keskustelemaan vilkkaasti ”median mahdista” eli siitä, miksi tiedotusvälineet eivät julkaise kaikkia niille lähetettyjä kirjoituksia.

Kirjoittaja