Varajäsenen paikka haettavana neuvostossa, hakuaikaa pidennetty

Varajäsenen paikka haettavana neuvostossa, hakuaikaa pidennetty

Julkisen sanan neuvosto hakee henkilökohtaista varajäsentä yhdelle yleisön edustajalle, yliopiston lehtori Riitta Ollilalle. Varajäsenen paikka avautui, kun tehtävään valittu professori Liisa Nieminen pyysi eroa. Tästä varajäsenen paikasta kiinnostuneilta edellytetään – vakinaisen jäsenen tavoin – erityistä perehtyneisyyttä sananvapausasioihin tai eettisiin kysymyksiin.

Varajäsenen toimikausi alkaa heti valinnan jälkeen ja kestää 31.12.2013 asti, jonka jälkeen hän voi halutessaan hakea neuvoston varsinaiseksi jäseneksi. Varajäsenyys luetaan eduksi varsinaisia jäseniä valittaessa.

Neuvostossa on puheenjohtaja ja 11 jäsentä. Neljä heistä edustaa yleisöä. Yleisön edustajilla ei saa olla mediataustaa. Yleisön edustajilta odotetaan aitoa kiinnostusta journalismia ja journalistisesta itsesääntelyä kohtaan.

Neuvosto kokoontuu yhdeksän kertaa vuodessa Helsingin Kruununhaassa sijaitsevassa toimistossaan ja kerran vuodessa Helsingin ulkopuolella. Varajäsen osallistuu kokouksiin, kun varsinainen jäsen on estynyt. Kokouksista maksetaan pieni palkkio. Neuvoston päätöksenteon seuraaminen tai siihen osallistuminen sekä neuvoston järjestämät seminaarit ja muut tapahtumat tarjoavat varajäsenelle näköalapaikan journalistisen etiikan tulkintaan ja kehitykseen Suomessa.

HAKUAIKAA ON PIDENNETTY 14.5.2012 KLO 16 ASTI.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus perusteluineen osoitteeseen [email protected]. Lisätietoja saat neuvoston toimistosta numerosta 09-1357 494.

Kirjoittaja