Uudet jäsenet aloittavat vuoden 2015 alussa

Uudet jäsenet aloittavat vuoden 2015 alussa

Julkisen sanan neuvosto saa vuoden 2015 alussa neljä uutta jäsentä ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä. Jäsenistä kaksi edustaa mediaa ja kaksi yleisöä. Varajäsenissä jako on sama. Uusien jäsenten kausi kestää kolme vuotta.

Uusia yleisön edustajia ovat HTM Venla Mäntysalo Vaasasta ja FT, tutkijatohtori Heikki Kuutti Jyväskylästä. Mäntysalon varajäsen on valt. lis. Maria Kaisa Aula Viitasaarelta ja Kuutin varajäsen on OTM, FM Niklas Vainio Helsingistä. Avoimessa haussa neuvostoon ilmoittautui hieman yli sata ehdokasta, joista neuvosto teki valintansa. Haussa painotettiin neuvoston perussopimuksen vaatimuksia etiikan ja sananvapauden erityistuntemuksesta.

Median uudet edustajat ovat Yleisradion toimittaja Pirjo Auvinen Helsingistä ja Vartti Kouvolan päätoimittaja Hannu Helineva Iitistä. Heidän varajäsenensä ovat Yleisradion toimittaja Aapo Parviainen Helsingistä ja Haapavesi-lehden päätoimittaja Katariina Anttila. Valinnat teki JSN:n kannatusyhdistys Yleisradion ja Sanomalehtien liiton toteuttaman haun perusteella.

Kautensa päättivät uutispäällikkö Timo Huovinen (varalla aluepäällikkö Hannele Haanpää-Holappa) Yleisradiosta ja kustantaja-päätoimittaja Jaakko Ujainen Kurikka-, Pohjankyrö-, Kyrönmaa- ja Tejuka-lehdistä. Hänen varajäsenensä Hannu Helineva valittiin varsinaiseksi jäseneksi.

Kirjoittaja