Seitsemän langettavaa kymmenestä ratkaisusta

Seitsemän langettavaa kymmenestä ratkaisusta

Neuvosto käsitteli kokouksessaan 25.2.  kymmenen kantelua, joista peräti seitsemän päätyi langettavaan päätökseen. 

Aku Ankka, Tuulilasi ja Helsingin Sanomat saivat neuvoston huomautuksen piilomainonnan vuoksi. Aku Ankka ei ole ollut aiemmin neuvoston käsittelyssä eikä Tuulilasikaan pariin kymmeneen vuoteen. Iltalehti ja Ilta-Sanomat saivat langettavan päätöksen virheen korjauksen puutteista, Me Naiset toimittajan toimimisesta omassa asiassaan ja Yleisradion Silminnäkijä samanaikaisen kuulemisen laiminlyönnistä. 

Vapauttavat päätökset menivät Seiskalle lainaamisesta, Salon Seudun Sanomille vastineasiassa ja Yleisradion uutisille virheen korjauksesta. 

JSN päätti perustaa työryhmän miettimään ja yhtenäistämään tiedotusvälineiden julkaiseman maksetun sisällön termistöä, joka aiheuttaa hämmennystä lukijoiden keskuudessa ennen kaikkea verkossa. 

”Vakiintuneet ilmaisut kuten mainos ja ilmoitus ovat selkeitä ja kertovat lukijalle, että kyseessä on ulkopuolisen maksama aineisto. Tiedotusvälineen käyttäjälle ei saa jäädä epäselvyyttä siitä, klikkaako hän luettavakseen ja katseltavakseen mainoksen vai toimituksen tekemän jutun”, JSN:n puheenjohtaja Risto Uimonen korostaa. 

Työryhmän on tarkoitus saada esitys neuvoston käsittelyyn kevään aikana.

Kirjoittaja