Savolaiset eivät vaienneet Mediaillassa

Savolaiset eivät vaienneet Mediaillassa

JSN:n Mediailta kokosi Kuopion kaupungintalon komeaan juhlasaliin 150 savolaista median kuluttajaa ja tekijää. Puolitoistatuntinen keskustelu päättyi monen mielestä kesken ja yleisöllä olisi riittänyt kysyttävää toiselle samanmittaiselle rupeamalle.

Illan paneelissa olivat kansanedustaja Seppo Kääriäinen, Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kantanen, JSN:n puheenjohtaja Risto Uimonen, kirjailija-konstaapeli Marko Kilpi, Savon Sanomien päätoimittaja Jari Tourunen ja Yle Savon uutispäällikkö Keijo Salokangas. He  joutuivat lujille yleisön kysellessä heiltä median puolueettomuudesta, nuorten huomioon ottamisesta,  lääketeollisuuden mafiasta  ja savolaisten haluttomuudesta keskustella mediassa.

Välihuutajiksi pyydetyt Kuopion Kaupunkilehden päätoimittaja Aija Pirinen ja Itä-Suomen ylioppilaslehti Uljaan päätoimittaja Jarkko Kumpulainen moittivat savolaisia liian varovaisiksi ja Savon Sanomien toimituspäällikkö Mauri Liukkonen pohti toimittajien keskiluokkaistumista ja uusien juttuaiheiden karkaamista heidän ulottumattomiinsa.

Paneelissa pohdittiin myös journalistien ja päättäjien liian läheisistä väleistä seuraavia ongelmia ja päättäjien kritiikkiherkkyyttä. Kansanedustaja Kääriäinen varoitti liiallisesta toimittajien ja päättäjien välisestä symbioosista ja sanoi painokkaasti, että vallanpitäjien on kestettävä median kritiikkiä.

Mediaillasta uutisoi ensimmäisenä Savon Sanomat verkkosivullaan jo samana iltana:

http://www.savonsanomat.fi/savo/ronsyilevasta-keskustelusta-erottui-huoli-median-tulevaisuudesta/1881201

ja varhain seuraavana aamuna:

http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/jsn-puolustaa-etiikkaa-ja-kaikkien-sananvapautta/1881166

Korjaus 21.8.2014 klo 19:54

Tekstissä on korjattu Savon Sanomien toimituspäällikko Mauri Liukkosen asema ja etunimi, jotka olivat virheellisesti uutispäällikkö ja Markku.

Kirjoittaja