Sananvapauden päivä lauantaina

Sananvapauden päivä lauantaina

Kansainvälistä sananvapauden päivää vietetään maailmanlaajuisesti 3. toukokuuta eli ensi lauantaina. Suomessa paikkana on Sanomatalo Helsingissä. Tilaisuus alkaa kahvi- ja teetarjoilulla kello 11.30. Paikalla voi nauttia musiikista, puheesta ja Georgiaa käsittelevästä valokuvanäyttelystä. Tilaisuus on kaikille avoin eikä sinne tarvitse ilmoittautua.

Kello 12.15 alkavaan Sananvapauden päivän paneelikeskusteluun: ”Sananvapaus maksaa” osallistuvat Voiman toimittaja Susanna Kuparinen, Ylen uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen, Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi, JSN:n puheenjohtaja Risto Uimonen, Imagen päätoimittaja Heikki Valkama ja MTV:n tutkiva toimittaja Salla Vuorikoski. Paneelin vetää Ylen toimittaja Jaakko Loikkanen.

Mukana Sananvapauden päivän järjestelyissä ovat muun muassa Haaga- Helia, Julkisen sanan neuvosto, Viestintä ja kehitys -säätiö sekä muutama keskeinen alan järjestö ja tiedotusväline.

Euroopan ihmisoikeussopimuksen 10. artikla kuuluu seuraavasti: ”Jokaisella on sananvapaus. Tämä oikeus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta.”