Mieluummin nimellä

Mieluummin nimellä

Neuvosto järjesti 19.8. yleisötilaisuuden Seinäjoella yhdessä Yle Pohjanmaan ja Ilkan kanssa. Tilaisuudessa pohdittiin erityisesti sitä, pitäisikö netissä keskustella nimellä vai nimimerkillä.  Yleisöä, paikallisia päätoimittajia ja neuvoston jäseniä oli paikalla yhteensä noin 90.

Mediaillan paneeliin osallistuivat Ilkan päätoimittaja Satu Takala, kansanedustaja Mari Kiviniemi, kaupunginvaltuutettu ja huippu-urheilija Olli-Pekka Karjalainen sekä neuvoston kannatusyhdistyksen hallituksen jäsen, Ylen tv-päällikkö Riitta Pihlajamäki. Puheenjohtajana toimi Risto Uimonen.

Selkeä enemmistö Mediailtaan osallistujista oli sitä mieltä, että omalla nimellä kirjoittaminen on rakentavampaa kuin puskista huutelu. Nimimerkkikommentit hyväksyttiin tilanteessa, jossa arkaluonteisista asioista ei muuten voi keskustella.

Ennen Mediailtaa neuvosto piti Seinäjoella oman kokouksensa ja järjesti kahvitilaisuuden seudun päätoimittajille.  

 

Jaaksi-salissa järjestettyyn tilaisuuteen osallistui koko neuvosto. Kuvassa eturivissä neuvoston jäsenet Heikki Vento (vas.), Riitta Ollila, Jaakko Ujainen, Lauri Karppi ja Kalle Heiskanen. Toisessa rivissä Ollilan takana Timo Huovinen, Ulla Ahlmén-Laiho ja Anna-Liisa Hämäläinen.

 

 

Paneelissa olivat mukana  Satu Takala, Riitta Pihlajamäki, Mari Kiviniemi ja Olli-Pekka Karjalainen.

Kuvat: Risto Uimonen

Kirjoittaja