Kaksi uutta mediaa liittyi JSN:n itsesääntelyn piiriin

Kaksi uutta mediaa liittyi JSN:n itsesääntelyn piiriin

JSN:n itsesääntelyn piiriin on liittynyt kaksi uutta online-mediaa: RARE-media ja News Now Finland. JSN:n kannatusyhdistys hyväksyi molemmat erillisjäseniksi 15.9.20.

Ensi sijassa sosiaalisen median kanavilla julkaiseva RARE-media on lajinsa ensimmäinen JSN:n jäsen. RARE voitti viime vuonna Helsingin Sanomain Säätiön järjestämän Uutisraivaaja-innovaatiokilpailun. Päätoimittaja Orna Ben Lulu kertoo RAREn tuottavan sisältöä kestävän kehityksen tavoitteiden lähtökohdista. RARE on nuorten media nuorille. ”Pidämme JSN:n jäsenyyttä tärkeänä. Toivomme, että vastuullisen median tuottaminen nousisi sosiaalisen median toimijoiden keskuudessa yhä isommaksi keskustelunaiheeksi”, päätoimittaja Orna Ben Lulu sanoo.

News Now Finland on pelkästään englanninkielisenä uutismediana sekin tiettävästi lajinsa ensimmäinen JSN:n jäsen. News Now Finlandin vastaava toimittaja, uutispäällikkö David Mac Dougall kertoo toimituksen noudattaneen Journalistin ohjeita jo sen alkumetreiltä syyskuusta 2017, mutta nyt sitoutumisesta tuli virallista ja kontorolloidumpaa. ”Olemme tyytyväisiä saadessamme käyttöön tämän laatukontrollin välineen näinä aikoina, jolloin läpinäkyvyys ja vastuullisuus ovat tärkeitä niin meille journalisteille kuin meidän yleisöillemme. ”

News Now Finlandin toimittaja Elias Huuhtanen sai viime vuonna hollantilaisen Free Press Unlimitedin jakaman Vuoden tulokas -palkinnon juttukokonaisuudesta, joka käsitteli Suomen asekauppoja.

Suurin osa JSN:n järjestelmään sitoutuneista tiedotusvälineistä on tullut mukaan jonkin JSN:n kannatusyhdistyksen jäsenyhteisön kautta. Sen lisäksi JSN:n kannatusyhdistys voi hyväksyä ns. erillisjäseniä, jotka sitoutuvat JSN:n itsesääntelyyn suoraan. RARE-median ja News Now Finlandin lisäksi näitä erillisjäseniä ovat Kirkko & kaupunki, Kirkkonummen Sanomat, Saariselän Sanomat, Medborgarbladet, MustRead, Nya Åland, Landsbygdens Folk, Nyhetsbyrån SPT ja Tekijä.

Erillisjäseniksi on hyväksytty vuodesta 2011 alkaen myös journalismin alan oppilaitoksia, joilla on julkaisutoimintaa: Turun ammattikorkeakoulu (verkkolehti Tutka), Haaga-Helia (verkkomedia 360°) ja Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen Moreeni Media.

Kirjoittaja