JSN otti käsittelyyn kantelun numero 5000

JSN otti käsittelyyn kantelun numero 5000

Julkisen sanan neuvostoon saapui viime viikolla 5 000:s kantelu. Puheenjohtaja Risto Uimonen päätti tiistaina 25.9.2012, että kantelu otetaan käsittelyyn. Kantelu tuli neuvostolle 19. syyskuuta. Kantelun tekijä on ahvenanmaalainen yksityishenkilö, ja kantelun kohteena on Ålandstidningen. Kantelu ratkaistaan ensi vuoden alkupuolella.

Kautta aikain ensimmäinen kantelu JSN:oon tehtiin 9.1.1968 niinikään ruotsinkielisestä lehdestä eli Nya Pressenistä. Kantelijan mielestä iltapäivälehden otsikko oli harhaanjohtava. Etusivulla luki MÅNMÄNNEN har åkt månen tur-retur och idag riskerar de att DRUNKNA”. Versaalisanat olivat isolla pistekoolla ja selittävä osa niiden välissä huomattavasti pienemmällä. Neuvosto antoi otsikosta Heikki Wariksen ja Lars Bruunin allekirjoittaman vapauttavan päätöksen 31.3.1969.

JSN:oon on saapunut tänä vuonna noin 230 kantelua. Tämä merkinnee, että koko vuoden kanteluiden määrä on samalla tasolla kuin viime vuonna. Silloin neuvostolle tehtiin ennätysmäärä eli 324 kantelua. Vuosittain tehdään alle kymmenen kantelua ruotsinkielisistä lehdistä tai ohjelmista.

Kirjoittaja