JSN kiitti ja huomautti samaa sanomalehteä

JSN kiitti ja huomautti samaa sanomalehteä

Julkisen sanan neuvoston keskiviikkoisen kokouksen päätökset painottuivat tällä kertaa vapauttaviin. Neuvosto antoi vain yhden langettavan ja kahdeksan vapauttavaa päätöstä.

Etelä-Saimaata neuvosto melkeinpä kiitteli vapauttavassa päätöksessään, joka koski laajahkoa talousjuttua paikallisesta yrityksestä. Toisessa tapauksessa lehteä huomautettiin hyvän journalistisen tavan rikkomisesta, kun se julkaisi verkossa valokuvan lompakosta. Kuva paljasti kantelijan nimen, syntymäajan ja allekirjoituksen, jotka näkyivät ajokortista.

Muut vapauttavat päätökset tulivat Lapuan Sanomille, Ilkalle ja Pohjalaiselle tuomitun nimen julkaisusta, Lapin Kansalle kielteisestä julkisuudesta ja Syd-Österbottenille pilakuvasta. Vapauttavan pienen risukimpun kera saivat Yleisradio, Radio Suomipop ja Syd-Österbotten ihmisarvon kunnioittamisesta.

Neuvosto hylkäsi kantelijan muutoksenhakupyynnön, joka koski neuvoston ratkaisua 5493/SL/14 http://www.jsn.fi/paatokset/5493-sl-14/. Muutoksenhakupyynnön on perustuttava ilmeiseen virheeseen, joka neuvoston päätöksessä mahdollisesti on.

Kirjoittaja