JSN hakee yleisön edustajia kaudelle 2020-2022

JSN hakee yleisön edustajia kaudelle 2020-2022

Julkisen sanan neuvosto hakee kahta yleisön edustajaa ja heille henkilökohtaisia varajäseniä kolmivuotiskaudeksi 1.1.2020–31.12.2022.

JSN käsittelee tiedotusvälineiden toiminnasta tehtyjä kanteluita, tulkitsee hyvää journalistista tapaa sekä puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Neuvostossa on puheenjohtajan lisäksi 13 jäsentä, joista 8 edustaa mediaa ja 5 yleisöä.

Yleisön edustajat eivät saa olla median palveluksessa. Heiltä odotetaan kuitenkin hyvää median tuntemusta ja aktiivista tiedotusvälineiden seurantaa. Tehtävä vaatii hyvää eettistä harkintakykyä ja kykyä perustella mielipiteitään. Lisäksi arvostamme jonkin erityisalan, kuten oikeustieteen, lääketieteen, lastensuojelun, tutkimuksen, koulutuksen tai mediakasvatuksen tuntemusta. Neuvoston työkieli on suomi, mutta myös ruotsinkielisen median tuntemus on eduksi.

Neuvosto kokoontuu Helsingissä noin kerran kuukaudessa. Jäsenille korvataan matkakulut ja maksetaan pieni kokouspalkkio. Vuonna 2019 palkkio on 50 € / kokous. Ansionmenetyksiä ei korvata.

Halutessasi voit lähettää CV:n osoitteeseen [email protected]

Täytä hakemus alla olevasta linkistä 22.9. 2019 mennessä.

Hakulomakkeeseen tästä.

Lisätietoja verkkosivuilta jsn.fi tai JSN:n toimistosta, puhelin 09 1357 494 tiistaista keskiviikkoon kello 10 – 12.

Hakemuksia käsittelevät ainoastaan hausta vastaavat henkilöt, eikä niihin ole pääsyä muilla tahoilla.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Julkisen sanan neuvoston toiminnassa antaa valmisteleva sihteeri Nenne Hallman sp-osoitteessa nenne.hallman(at)jsn.fi

Kirjoittaja