Ilmoituskampanja käynnistyy

Ilmoituskampanja käynnistyy

Julkisen sanan neuvoston perjantaina 17.12.2010 julkistamia uudistuksia tukee erillinen ilmoitus- ja mainoskampanja, joka pyörähtää käyntiin joulun alla sanoma- ja aikakauslehdissä. Televisio- ja radiokanavat liittyvät kampanjaan myöhemmin. Kampanja jatkuu tammikuun loppuun asti.

Yhteiskunnallisen ilmoitus- ja mainoskampanjassa kerrotaan yleisölle suomalaisen itsesääntelyjärjestelmän periaatteista, Julkisen sanan neuvostosta sekä sananvapaudesta. Kampanja valistaa lisäksi yleisöä siitä, miten kannattaa toimia, jos kokee tulleensa väärin kohdelluksi mediassa.

Printtimedialle suunnatun ilmoituskampanjan on toteuttanut helsinkiläinen mainostoimisto Dynamo. Tuotantokustannuksista vastaavat Sanomalehtien Liitto, Aikakausmedia ja Journalistiliitto. Yksittäiset lehdet päättävät, lähtevätkö ne mukaan kampanjaan ja montako ilmoitusta ne julkaisevat.

Yleisradio tuottaa printtimedian ilmoituskampanjan sanomien perusteella omiin välineisiinsä sopivat versiot. Ne ilmestyvät ruutuihin tammikuun puolivälissä. Myös tv-kanava Nelonen tulee mukaan kampanjaan.