Haku on päättynyt: JSN etsii uusia yleisön edustajia

Haku on päättynyt: JSN etsii uusia yleisön edustajia

Haku on päättynyt, hakemuksia tuli 61 kappaletta. JSN valitsee uudet yleisön edustajat kokouksessaan joko 4.11. tai viimeistään 9.12. Kaikille hakijoille kerrotaan valinnoista kun ne on tehty.

Julkisen sanan neuvosto hakee kahta yleisön edustajaa ja heille henkilökohtaisia varajäseniä kolmivuotiskaudeksi 1.1.2021–31.12.2023.

JSN käsittelee tiedotusvälineiden toiminnasta tehtyjä kanteluita, tulkitsee hyvää journalistista tapaa sekä puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Neuvostossa on puheenjohtajan lisäksi 13 jäsentä, joista 8 edustaa mediaa ja 5 yleisöä.

Yleisön edustajat eivät saa olla median palveluksessa. Heiltä odotetaan kuitenkin median tuntemusta ja aktiivista tiedotusvälineiden seurantaa. Tehtävä vaatii hyvää eettistä harkintakykyä ja kykyä perustella mielipiteitään.

Neuvosto kokoontuu Helsingissä noin kerran kuukaudessa. Jäsenille korvataan matkakulut ja maksetaan pieni kokouspalkkio. Vuonna 2020 palkkio on 50 € / kokous. Ansionmenetyksiä ei korvata.

Täytä hakemus viimeistään 18.10.2020.

Lisätietoja osoitteesta jsn(at)jsn.fi tai tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 10-12 JSN:n toimistosta numerosta 09 135 7494.

Hakemuksia käsittelevät ainoastaan hausta vastaavat henkilöt, eikä niihin ole pääsyä muilla tahoilla.

Henkilötietojen käsittelystä Julkisen sanan neuvoston toiminnassa antaa lisätietoja valmistelija Nenne Hallman sp-osoitteessa nenne.hallman(at)jsn.fi.

Kirjoittaja